Nedívej se na houby žaludkem, hlásají mykologové. Ale člověk je tvor od přírody poživačný, takže ani tak neocení dokonalý tvar a barevnou kombinaci Muchomůrky červené jako olezlého a ožraného Suchohřiba. Smaženice, polévka, pod maso, do octa, to jsou všeobecně známé kulinářské vymoženosti. Nicméně receptů je milion, lidská fantazie je nekonečná. Z hub se dají stvořit opravdové gastronomické skvosty, ale maso je maso, co si budeme povídat.
Skupina | Příklady |
Guláše (10) | |
Konzervace (24) | |
Na topinky (7) | |
Nadívané (10) | |
Omáčky (21) | |
Pečené a zapékané (14) | |
Placky, lívance (7) | |
Pod maso (17) | |
Polévky (15) | |
Řízky (11) | |
Saláty (7) | |
Smaženice, směsi (27) | |
Těstoviny, rýže (13) | |
Záviny, koláče (7) | |
Ostatní (8) |