Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet.
V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova.
Ke konci smažení přidáme orestovat houby a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu.
Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.
Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme
omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit.
Pak vložíme maso zpět prohřát.
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem atd.
|