Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.
Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek.
Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou.
Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli a posekaný libeček. Osolíme a pořádně zpracujeme.
Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout.
Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.
|