Červený guláš
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Cibuli a špek orestujeme dozlatova a přidáme krátce orestovat i protlak. Vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí vývaru. Necháme povařit asi 15 - 20 minut, dochutíme solí a pepřem.

Dle potřeby přidáme vývar a zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody (nemusíme) a necháme krátce povařit.

Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, těstovinami nebo rýží. Pokud jej více zahustíme, je výborný i jako náplň do pivních palačinek.

Ingredience
Směs hub 400 g
Špek uzený 100 g
Cibule 2
Česnek 3 stroužky
Rajský protlak 140 g
Vývar (i bujón) 0,5 l
Hladká mouka
Paprika čerstvá 200 g
Cukr krupice 3 lžičky
Sůl, pepř