Nedívej se na houby žaludkem, hlásají mykologové. Ale člověk je tvor od přírody poživačný, takže ani tak neocení dokonalý tvar a barevnou kombinaci Muchomůrky červené jako olezlého a ožraného Suchohřiba. Smaženice, polévka, pod maso, do octa, to jsou všeobecně známé kulinářské vymoženosti. Nicméně receptů je milion, lidská fantazie je nekonečná. Z hub se dají stvořit opravdové gastronomické skvosty, ale maso je maso, co si budeme povídat.
Skupina ![]() |
Příklady |
Guláše (10) | ![]() ![]() ![]() |
Konzervace (24) | ![]() ![]() ![]() |
Na topinky (7) | ![]() ![]() ![]() |
Nadívané (10) | ![]() ![]() ![]() |
Omáčky (21) | ![]() ![]() ![]() |
Pečené a zapékané (14) | ![]() ![]() ![]() |
Placky, lívance (7) | ![]() ![]() ![]() |
Pod maso (17) | ![]() ![]() ![]() |
Polévky (15) | ![]() ![]() ![]() |
Řízky (11) | ![]() ![]() ![]() |
Saláty (7) | ![]() ![]() ![]() |
Smaženice, směsi (27) | ![]() ![]() ![]() |
Těstoviny, rýže (13) | ![]() ![]() ![]() |
Záviny, koláče (7) | ![]() ![]() ![]() |
Ostatní (8) | ![]() ![]() ![]() |