Kuře na houbách
Náročnost: 1  (45 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme a usušíme. Houby pokrájíme na plátky. Rozehřejeme v pánvi olej, dáme smažit pórek, přidáme maso a společně dusíme. Poté přidáme houby a za stálého míchání dusíme dál, až je maso hotové.

Obsah pánve oflambujeme koňakem, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vermut a vývar a vše ještě povaříme asi 5 minut. Přidáme tymián, vmícháme olivy a zakysanku, už nevaříme.

Podáváme s bramborami.

Ingredience
Směs hub 300 g
Kuřecí prsíčka 4 ks
Pórek
Zakysaná smetana 150 g
Zelené olivy
Trochu oleje
Trochu koňaku
Suchý vermut 1 dcl
Sůl, pepř, tymián (5-6 větviček)
Muškátový oříšek
Vývar 2 dcl