Houbová omáčka s vepřovým masem
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
V hrnci rozpálíme sádlo a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky asi tak 2x2 cm, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krátce orestujeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.

Těsně předtím než je maso měkké necháme vysmahnout a přidáme pokrájené houby. Opět trochu osolíme, opepříme a okmínujeme, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Dusíme ještě tak 15 minut, podle druhu hub.

Rozkvedláme mouku ve 33% smetaně naředěné vývarem (studeným) a za stálého míchání vlijeme do kastrolu. Je třeba hlídat, aby se to nepřipálilo. Povaříme asi 15 - 20 minut.

Mezitím uvaříme brambory ve slupce, nejlépe nové. Na talíř naskládáme brambory, ozdobíme petrželí a přilijeme omáčku s masem.

Ingredience
Směs libovolných hub
Vepřová kýta nebo plec 0,5 kg
Cibule 4
Sádlo
Sůl, pepř, kmín
Vývar na podlévání
Smetana 33%
Trochu hladké mouky
Brambory
Petržel na ozdobu