V hrnci rozpálíme sádlo a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky asi tak 2x2 cm,
osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Krátce orestujeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.
Těsně předtím než je maso měkké necháme vysmahnout a přidáme pokrájené houby. Opět trochu osolíme, opepříme a okmínujeme,
krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Dusíme ještě tak 15 minut, podle druhu hub.
Rozkvedláme mouku ve 33% smetaně naředěné vývarem (studeným) a za stálého míchání vlijeme
do kastrolu. Je třeba hlídat, aby se to nepřipálilo. Povaříme asi 15 - 20 minut.
Mezitím uvaříme brambory ve slupce, nejlépe nové. Na talíř naskládáme brambory, ozdobíme petrželí a přilijeme omáčku s masem.
|