Zelí plněné Václavkami
Náročnost: 1  (1:30 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Na pánvi zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme Václavky, nakrájený květák a prolisovaný česnek. Osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a podusíme 20 min.

Ochutíme tymiánem, nasypeme vločky, pánev přikryjeme a počkáme, až vločky nasají vodu. Nakonec vmícháme vajíčko a strouhaný sýr.

Listy zelí povaříme ve vodě 3 min. Pak na ně dáme náplň a zabalíme balíček. Pekáč vytřeme olejem a uložíme balíčky tak, aby mezi nimi zůstaly mezery. Zalijeme rajčatovým pyré smíchaným s vývarem, solí, česnekem a kořením. Pečeme asi 30 min., v případě potřeby podléváme vývarem.

Poté pekáč vytáhneme a do mezer vložíme vařené a oloupané brambory. Zapečeme ještě asi 10 min.

Ingredience
Závitky:
Václavky (nebo jiné houby) 500 g
8 listů zelí
Brambory vařené 1 kg
Cibule 1
Květák 1/4
Ovesné vločky hrst
Olej
Česnek 3 stroužky
Tymián 1 lžička
Vejce 1
Sýr strouhaný 100 g
Sůl, pepř
Omáčka:
Rajčatové pyré (něco jako protlak) 0,25 l
Vývar 0,25 l
Česnek 3 stroužky
Sůl, pepř