| 
 Houby nakrájíme. Povaříme ve slané vodě (na 1 l vody 1 polévková lžíce soli) 20 minut.
Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody (na 1 a 1/4 l vody 2 polévkové lžíce soli). Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme.
Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme,
přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5 stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme. 
Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. 
Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout. 
Nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme. 
        |