Houbová tlačenka
Náročnost: 1  (1:30 hod.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Houby nakrájíme. Povaříme ve slané vodě (na 1 l vody 1 polévková lžíce soli) 20 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody (na 1 a 1/4 l vody 2 polévkové lžíce soli). Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme. Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme, přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5 stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme.

Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout.

Nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.

Ingredience
Směs tvrdších hub 2 kg
Vepřové nožky 3
Česnek
Majoránka
Zázvor
Sůl, pepř