Houby nakrájíme. Povaříme ve slané vodě (na 1 l vody 1 polévková lžíce soli) 20 minut.
Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody (na 1 a 1/4 l vody 2 polévkové lžíce soli). Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme.
Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme,
přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5 stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme.
Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme.
Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout.
Nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.
|