Žampiony nadívané uzeninami
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Žampiony opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampionu vydlabeme nejlépe malou lžičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do růžova. Žampionové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme až se odpaří šťáva. Odstavíme a necháme vychladnout.

Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč. Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampionům a důkladně promícháme.

Touto směsí naplníme vydlabané žampiony, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.

Uzeniny zde uvedené můžeme nahradit i jinými dle hesla 'co dům dal'.

Ingredience
Žampiony větší
Anglická slanina
Čabajka
Salám Herkules
Uzený sýr
Solamyl
Vejce 2 + 2 trojobal
Petrželka
Libeček
Cibule
Olej
Strouhanka
Hladká mouka
(trochu piva)