Žampiony opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampionu vydlabeme nejlépe malou lžičkou.
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do růžova. Žampionové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků
nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme až se odpaří šťáva. Odstavíme a necháme vychladnout.
Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč.
Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu
s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampionům a důkladně promícháme.
Touto směsí naplníme vydlabané žampiony, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.
Uzeniny zde uvedené můžeme nahradit i jinými dle hesla 'co dům dal'.
|