Hříbky smažené v paprikové strouhance
Náročnost: 2  (30 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Houby pečlivě očistíme a podélně nakrájíme na plátky tlusté asi 1-2 cm. Nachystáme si tři talíře, do jednoho nasypeme hladkou mouku, do druhého rozkvedláme 2 vejce a do třetího dáme strouhanku smíchanou s kmínem a paprikou.

Každý plátek osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance a skládáme na talíř. Do strouhanky či mouky je možno přimíchat na jemno nakrájený sýr. V pánvi rozpálíme sádlo a obalené houby na něm dozlatova opečeme.

Podáváme s tatarskou omáčkou, vychlazeným pivem a čerstvým chlebem.

Domácí tatarka: do majonézy si nadrobno nakrájíme malou cibulku, kyselý okurek, lžičku hořčice a čerstvou pažitku.

Ingredience
Větší Hřiby, Holubinky, Bedly...
Strouhanka
Vejce 2-3
Mouka
Sádlo
Sůl, kmín, pepř
(Sýr eidam, ementál...)