Tarhoňa s houbami a klobásou
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Tarhoňa jsou takové maďarské těstovinové Antiperle. Podává se např. k leču, guláši promíchaném se zelím nebo do polévek. Používá se i na Slovensku. Dá se koupit v obchodě ve tvaru kuliček nebo hoblinek.

Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, klobásu a hřiby a opečeme dozlatova. Přidáme zelí a dusíme až zelí změkne.

Tarhoňu uvaříme ve slané vodě, propláchneme a okapanou promícháme s houbami, zelím a klobásou. Směs opepříme a osolíme a ještě 5 minut prohřejeme.

Ingredience
Směs hub 300 g
Tarhoňa 300 g
Kyselé zelí 150 g
Maďarská klobása 2 nožičky
Cibule 1 ks
Sádlo
Sůl, pepř