| Postup |  
       |  
      | 
 Houby pokrájíme na menší kousky, pórek na drobno, dáme do mísy, přidáme koření, vejce a Solamyl,
promícháme a dle potřeby zahustíme ještě Solamylem (konzistence trošku řidší než na bramborák).  
Na rozpálený olej klademe směs, z jedné vrchovaté lžíce je jedna placka. Pečeme dozlatova. 
Krajíc chleba namažeme hořčicí, přidáme placku (smaženku) a ozdobíme kolečkem pórku. 
        | 
       
       |  
      
        
           
         | 
       
      
     | 
     | 
    
     
      | Ingredience |  
       |  
       | 
        Směs libovolných hub  | 
       
       | 
        Vejce 2-3  | 
       
       | 
        Solamyl (na 1 vejce 2 lžíce)  | 
       
       | 
        Pórek  | 
       
       | 
        Sojová omáčka  | 
       
       | 
        Sůl, kmín, pepř, sladká paprika, koření na čínu  | 
       
       | 
        Olej na smažení  | 
       
       | 
        Chleba, hořčice  | 
       
      
     |