Postup |
|
Uvaříme hovězí maso nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar necháme vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky.
Na sádle usmažíme cibuli do zlatova, přisypeme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidáme papriku a trochu mletého kmínu
a krátce ještě smažíme, aby se paprika v tuku rozpustila.
Pak zalijeme studeným vývarem, a za stálého míchání přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přidáme omyté Lišky nálevkovité a povaříme tak 20 minut.
Ke konci vložíme do polévky prolisovaný česnek, pepř, majoránku a kudrnatou petržel. Můžeme dochutit polévkovým kořením.
|
|
|
|
|
Ingredience |
|
|
Lišky, možno i Hlívy, Kotrče a jiné |
|
Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti |
|
Hladká mouka 4 lžíce |
|
Sádlo 4 lžíce |
|
Sladká, pálivá paprika |
|
Česnek 6 stroužků |
|
Feferonka 1 malá |
|
Petržel 1 |
|
Sůl, kmín, pepř, majoránka |
|
Sýr na posypání |
|
Bylinky: šalvěj, tymián, bazalka... |
|