| Postup |  
       |  
      | 
 Uvaříme hovězí maso nebo kosti s jednou malou feferonkou, vývar necháme vychladnout a maso a feferonku pak přidám do polévky.
Na sádle usmažíme cibuli do zlatova, přisypeme mouku a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky ke konci přidáme papriku a trochu mletého kmínu
a krátce ještě smažíme, aby se paprika v tuku rozpustila. 
Pak zalijeme studeným vývarem, a za stálého míchání přivedeme k varu. Do vroucího vývaru přidáme omyté Lišky nálevkovité a povaříme tak 20 minut. 
Ke konci vložíme do polévky prolisovaný česnek, pepř, majoránku a kudrnatou petržel. Můžeme dochutit polévkovým kořením. 
        | 
       
       |  
      
        
           
         | 
       
      
     | 
     | 
    
     
      | Ingredience |  
       |  
       | 
        Lišky, možno i Hlívy, Kotrče a jiné  | 
       
       | 
        Kousek hovězího žebra nebo morkové kosti  | 
       
       | 
        Hladká mouka 4 lžíce  | 
       
       | 
        Sádlo 4 lžíce  | 
       
       | 
        Sladká, pálivá paprika  | 
       
       | 
        Česnek 6 stroužků  | 
       
       | 
        Feferonka 1 malá  | 
       
       | 
        Petržel 1  | 
       
       | 
        Sůl, kmín, pepř, majoránka  | 
       
       | 
        Sýr na posypání  | 
       
       | 
        Bylinky: šalvěj, tymián, bazalka...  | 
       
      
     |