Kroupy propláchneme a necháme okapat. V hrnci zpěníme na polovině tuku pokrájenou cibuli,
přidáme kmín, kroupy a chvíli osmahneme. Potom je zalijeme vodou a přikryté dusíme.
Sušené houby namočíme do studené vody, pak scedíme a jemně usekáme. Na zbytku tuku je s kmínem chvíli podusíme.
Pokud máme čerstvé houby, tak ty očištěné a pokrájené na plátky chvíli podusíme na tuku s kmínem.
Do vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy dáváme vrstvu promaštěných krup, posypeme podušenými houbami smíchanými
s utřeným česnekem a majoránkou a zase vrstvu krup. Můžeme též kroupy promíchat s houbami, utřeným česnekem a majoránkou.
Navrch pokapeme ještě sádlem a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut.
|