Houbové klobásy
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Očištěné houby nameleme v masovém mlýnku. Do mletých hub rozklepneme jedno vejce, zbývající tři se uvaří natvrdo a nadrobno je posekáme.

Na omastku zpěníme cibuli a přidáme k houbám. Opepříme, osolíme a důkladně zamícháme. Houbovou hmotou naplníme střívka, pevně na konci svážeme a klobásky vložíme do studené osolené vody. Uvedeme do varu a na mírném ohni je je vaříme cca 10 minut.

Teplé klobásky položíme na talíř, polijeme opečenou nadrobno nakrájenou slaninou nebo bůčkem a podáváme s vařenými bramborami. Houbové klobásky můžeme jíst i po studenu nebo jen ohřáté (i nad táborákem) s hořčicí a chlebem.

Ingredience
Směs hub asi 1 kg
Vejce 4
Cibule 1
Slanina nebo bůček 100 g
Střívka, vepřová i jiná
Sůl, pepř