Ze Žampionů odstraníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem dozlatova.
Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme prohřát a osolíme.
Nahrubo nastrouháme nivu, vysteleme jí kloboučky a doplníme špenátem. Upěchujeme. Z listového těsta vyválíme tenký plát,
vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jimi klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem a položíme na něj klobouk špenátem dolů. Na klobouk shora dáme ještě plátek sýra.
Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem. Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200°C a pečeme dozlatova.
|