Guláš z Václavek
Náročnost: 2  (55 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut.

Pak sundáme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme.

Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo pečivem.

Ingredience
Kloboučky Václavek (i jiné houby) 500 g
Vývar 3 dcl
Cibule 1
Kečup 2 lžíce
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Česnek 3 stroužky
Kmín mletý 1/2 lžičky
Sladká paprika
Sůl