Mleté maso s houbami
Náročnost: 2  (1 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek nakrájíme najemno a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s drobně pokrájenou cibulí. Ke konci smažení krátce orestujeme i nastrouhaný česnek.

K cibulovému základu dáme restovat mleté maso. Až se voda vypaří, přidáme červenou pokrájenou papriku, mletou papriku a protlak a ještě orestujeme.

Přidáme cukr, sůl, pepř, předvařené houby a zalijeme sklenicí vody. Dusíme cca 25-30 minut, případně podlijeme troškou vody a ještě dochutíme (můžeme i sojovkou, podravkou apod. - dle chuti). Zahušťování moukou není třeba.

Podáváme k těstovinám, topinkám s česnekem, toastům, bramborám atd.

Ingredience
Směs hub 0,5 kg
Mleté maso 0,5 kg
Olej 1 lžíce
Červená paprika 1 ks
Špek 70 g
Cibule 1 větší
Česnek 3 stroužky
Paprika sladká 2 lžičky
Rajský protlak 1 malý
Cukr krupice 1 lžička
Sůl, pepř