Vepřová krkovička s houbovou majdou
Náročnost: 1  (50 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Brambory nakrájíme na dílky, vložíme do pekáče s rozpáleným sádlem, posypeme kořením a dáme je do trouby péct. Solíme až hotové, pak nezvlhnou.

Mezitím osmažíme na hluboké pánvi dozlatova pokrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu pokrájenou na nudličky a potrhané houby. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Smažíme až do úplného vysmažení vody, pak přidáme pokrájený sýr a po rozpuštění sýru zalijeme smetanou a krátce provaříme. Slijeme z pánve do připravené misky. Na pánev přidáme trochu sádla a vložíme lehce naklerpané plátky masa posolené a posypané chilli kořením. Orestujeme tak pět minut z každé strany a hotovo.

Brambory, které se mezitím upekly, osolíme a dáme na talíř, přidáme omáčku s liškami a maso. Pro chuť trochu čalamády.

Ingredience
Směs libovolných hub
Vepřová krkovice 4 plátky
Sedlčanský romadůrek 1
Smetana 33% 1 kelímek
Cibule 2 střední
Anglická slanina
Chilli, sůl, pepř, Kmín
Brambory
Koření na americké brambory
Sádlo
Čalamáda