Houbové matjesy
Náročnost: 2  (1 hod.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Houby podélně nakrájíme proužky, povaříme 10 minut, scedíme, pak důkladně prosolíme a dáme na 24 hodin do ledničky.

Koření podrtíme v hmoždíři a dáme do hrnku spolu s olejem, paprikou nakrájenou na proužky, cibulí a česnekem. Sardinky rozmělníme v prstech a přidáme je i se šťávou a houbami do oleje. Vše důkladně promícháme, případně dosolíme. Necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.

Plníme do skleniček, zavíčkujeme a zavaříme na 85°C asi 10 minut. Vytáhneme a překlopíme do vychladnutí.

Ingredience
Směs tvrdších hub 300 g
Sardinky ve vlastní šťávě 1 konz.
Cibule menší 2 ks
Česnek 4 stroužky
Červená paprika 1 ks
Slunečnicový olej 2 dl
Nové koření 7 kuliček
Bobkový list 3 ks
Sůl