Houby v nálevu (07)
Náročnost: 2  (1 hod.) Originál: vareni.cz vareni.cz
Postup
Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev a necháme ho vychladnout. Houby očistíme a nakrájíme, na zavařování jsou lepší větší kusy. Pak je povaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa a propláchneme je pod studenou vodou.

Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Zalijeme je octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.

Uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku nebo přílohu.

Ingredience
Směs hub
Nálev:
Sůl 16 dkg
Voda 4 l
Nové koření 10 kuliček
Hořčičné semínko 1 lžička
Cukr 30 dkg
Ocet 1 l
Hřebíček 5 ks
Celý pepř 10 ks
Sacharin 50
Bobkový list 5 ks