Houby v nálevu (09)
Náročnost: 1  (1:10 hod.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Do velkého hrnce naklademe houby do poloviny výšky a zbytek dolijeme nálevem 1. Povaříme cca 15 min., Václavky i 25 min.

Nálev 2 připravíme tak, že všechny suroviny povaříme 10 minut. Předvařené a okapané houby plníme spolu s cibulí, mrkví, celerem a paprikou do tří čtvrtin výše sklenice. Zbytek dolijeme nálevem 2. Skleničky používáme o obsahu 0,25-0,3 l.

Uzavřené, zcela ponořené ve vodě, sterilujeme 25 minut při teplotě 100°C.

Ingredience
Houby:
Václavka obecná
Čirůvka fialová
Pečárka hajní
Bedla červenající
apod.
Nálev 1 (na 1 l vody):
Sůl 1 lžíce
Pepř 6 kuliček
Nové koření 2 kuličky
Bobkový list 1
Celer
Petržel
Nálev 2:
Ocet 0,25 l
Voda 0,75 l
Sůl 20 g
Cukr 3 lžíce
Bobkový list 1
Hřebíček 1
Nové koření 5 kuliček
Pepř 15 kuliček
Hořčičné semínko 1,5 lžičky
Koriandr 0,5 lžičky
Cibule
Mrkev
Celer
Paprika