Zavařená houbová pasta po italsku
Náročnost: 1  (1:20 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Houby očistíme, nakrájíme a osmažíme spolu s rajčaty na cibulce. Přidáme protlak, kmín, pepř, sůl, papriku, cukr a worchester, můžeme i trochu chilli. Podlejeme 1-2 sklenicemi vody a dusíme do měkka asi 20-30 min.

Poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme utřený česnek, bazalku a oregano. Podle chuti dokořeníme.

Nandáme do skleniček a sterilujeme 30 min při 90 stupních. Používáme na topinky, jako základní vrstvu na pizzu (místo suga) a výborné jsou i knedlíčky do polévky. To pak přidáme k jedné skleničce pasty vejce a tolik strouhanky, aby šly dělat kuličky. Ty házíme do vroucího vývaru.

Ingredience
Směs libovolných hub 1 kg
Rajčata 2, spařená a oloupaná
Rajský protlak malý 1
Cukr 2 lžičky
Cibule 2
Česnek 4 stroužky
Sůl 2 lžičky
Worchester 1 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Mletá paprika 1 lžička
Sušená bazalka 1 lžíce
Sušené oregano 1 lžíce
Trocha pepře