Smrže s masovo-sýrovou náplní
Náročnost: 2  (45 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Větší klobouky Smržů rozkrojíme na polovinu, spaříme, opláchneme vodou a necháme okapat. Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Masovou směsí naplníme poloviny Smržů.

Pekáček nebo plech vymažeme máslem. Narovnáme na něj Smrže, posypeme nakrájenou cibulí na kroužky, plátky žampionů a kousky oloupaných rajčat. Podlijeme bílým vínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 15-20 minut.

Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Ingredience
Smrže (Růžovky atd.) 300 g
Mleté maso 300 g
Žampiony 100 g
Rajčata 100 g
Sýr strouhaný 50 g
Bílé víno 2 dcl
Cibule 2 ks
Máslo
Pepř, sůl