Houby na paprice
Náročnost: 2  (1 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Nakrájíme houby a podusíme je v malém množství vody. V kastrolu zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme houby, papriku, sůl, kmín a chvíli restujeme.

Pak do kastrolu nalijeme hovězí vývar (třeba z masoxu), kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až jsou lišky měkké. Ke konci dušení rozmícháme v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijeme. Rychle mícháme, aby se neudělaly žmolky a necháme 15 minut povařit. Nakonec dochutíme omáčku octem a solí.

Jako příloha se hodí knedlík, brambory nebo i noky.

Ingredience
Směs hub 500 g
Cibule 1
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Mletá paprika 1 lžíce
Kysaná smetana 1/4 l
Hovězí vývar 1 šálek
Trocha octa
Sůl, kmín