Hovězí na zázvoru
Náročnost: 1  (2 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova.

Ke konci smažení přidáme orestovat houby a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu. Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.

Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Pak vložíme maso zpět prohřát.

Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem atd.

Ingredience
Směs hub
Hovězí maso 800 g
Zázvor mletý
Hladká mouka
Sůl, pepř
Cibule 1 ks
Olej
Špek uzený (slanina) 80 g
Vepřový vývar (i bujón)