Svíčková s houbami
Náročnost: 1  (1 hod.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubší nudličky, houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Vaříme na mírném ohni, až zelenina změkne.

Uvařenou, vychladlou směs, ze které odstraníme koření, nalijeme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Ten nalijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené houby a povaříme 10-15 minut.

Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, omáčku zahustíme a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Omáčku s houbami podáváme s knedlíkem, ozdobíme kopečkem smetany a lžičkou rybízu nebo brusinek.

Ingredience
Směs hub (Čirůvky aj.) 500 g
Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 300 g
Vývar 1 l
Sladká smetana 2 dl
Cibule 1 ks
Hladká mouka
Máslo
Citronová šťáva
Houskový knedlík
Nové koření 4 kuličky
Papř celý 4 ks
Bobkový list 2 ks
Sůl, pepř
(Brusinky, šlehačka)