Houbový prejt
Náročnost: 1  (50 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Očištěné holubinky nasekáme nadrobno. Na sádle podusíme do měkka, ochutíme solí, kmínem a necháme vychladnout.

Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. K houbám přidáme uvařené kroupy, namočené housky a vše promícháme. Směs ochutíme utřeným česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, solí a pepřem.

Zapékací misky vymažeme sádlem, poprášíme strouhankou a dáme péct do vyhřáté trouby, až se na povrchu začne tvořit kůrčička. Poté prejt podáváme například s kysaným zelím a brambory.

Ingredience
Holubinky 750 g
Kroupy 100 g
Housky 2 ks
Cibule 2 ks
Strouhanka
Česnek
Sádlo
Majoránka, nové koření
Sůl, pepř, kmín