Houbový špíz
Náročnost: 3  (45 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Kloboučky hub krátce povaříme v osolené vodě. Propláchneme, necháme okapat a střídavě napichujeme na jehly, vždy klobouček, plátek cukety, klobásy, cibule a papriky. Kromě klobásy je možné použít i kousky vepřového.

Připravené špízy grilujeme 30 minut, během grilování potíráme pikantní marinádou. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Příprava marinády: olej smícháme s feferonkovou pastou, kečupem a hořčicí, přidáme prolisované stroužky česneku a dochutíme chilli.

Ingredience
6 porcí:
Tvrdší houby (Holubinky, Hlívy, Žampiony) 300 g
Maďarská klobása 300 g
Červená paprika 2 ks
Cibule 2 ks
Cuketa 1 menší
Marináda:
Grilovací koření 2 lžičky
Feferonková pasta 1 lžička
Hořčice 1 lžička
Kečup 1 lžíce
Olej 2 dcl
Česnek 4 stroužky