Houbový pekáček
Náročnost: 3  (1:15 hod.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Houby řádně očistíme, podélně překrojíme na poloviny či čtvrtiny - dle velikosti hub. Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Na másle nebo oleji přímo v pekáčku opečeme anglickou slaninu, přidáme houby, posypeme grilovacím kořením nebo paprikou, solí, pepřem a česnekem nebo nějakou jinou směsí podle chuti. Měla by být trochu ostřejší. Vše zalijeme smetanou a dáme do rozpálené trouby na třičtvrtě hodiny až hodinu péct.

Po cca hodině má pekáček na stěnách božskou hnědou připáleninku a houby jsou dobře propečené. Šlehačka zmizela a nechala po sobě sosík.

Podáváme s bramborami nebo chlebem.

Ingredience
Směs hřibovitých hub asi 10-15 cm
Anglická slanina
Smetana ke šlehání
Grilovací koření
Olej, máslo
(Směs bylinek)