Hřiby po provensálsku
Náročnost: 2  (30 min.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Hřiby očistíme a uřízneme nožky. Kloboučky nakrájíme na 1 cm silné plátky, na rozpáleném oleji je opečeme rychle z obou stran až začnou zlátnout.

Opečené plátky hřibů osolíme, opepříme, vyjmeme a dáme stranou. Do oleje přidáme nasekané nožky, zbytky kloboučků, na jemno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a strouhanku. Směs osolíme, opepříme a vše krátce osmahneme. Na závěr zastříkneme citronovou šťávou.

Na talíře naservírujeme plátky kloboučků, posypeme osmahlou směsí, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s bílou bagetou nebo jiným pečivem.

Ingredience
Hřiby (smrkové, dubové...) 600 g
Strouhanka 1 lžíce
Česnek 4 ks
Jarní cibulka s natí 2 ks
Petrželka nasekaná 1 lžíce
Citronová šťáva
Sůl, pepř