Postup |
|
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na jemno nasekáme šalotku a estragon. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Vše vložíme do mělké zapékací mísy, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s vývarem. Ořechy a sušená rajčata
rovnoměrně rozmístíme na povrch a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.
|
|
|
|
|
Ingredience |
|
|
Směs hub 200 g |
|
Brambory 500 g |
|
Zakysaná smetana 70 g |
|
Vývar 50 ml |
|
Sýr (ementál, eidam) 100 g |
|
Šalotka 2 ks |
|
Estragon |
|
Sušená rajčata 1 lžíce |
|
Vlašské ořechy 1 lžíce |
|
Lískové oříšky 1 lžíce |
|
Sůl, pepř |
|