Vietnamské závitky s náplní
Náročnost: 1  (50 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Nejdříve podusíme houby a necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme houby, mrkev nastrouhanou na jemno, cibuli nakrájenou na jemno, petrželku a koření a promícháme.

Připravíme si velký talíř, na který nalijeme vodu. Rýžový papír namočíme z obou stran ve vodě, položíme vedle na rovnou plochu a do dolní části papíru dáme kopeček náplně (viz obrázek) a spodní okraj přes náplň ohneme. Pak přeložíme pravý okraj (viz. obrázek), levý okraj a zarolujeme do konce. Závitky vyskládáme na tác kousek od sebe, rády se k sobě lepí. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Podáváme k nim omáčku, ve které si je namáčíme nebo s ní závitky poléváme. Příprava omáčky: všechny suroviny smícháme, přidáme prolisovaný česnek a dáme každému do mističky vedle talíře. Závitky podáváme s rýží, kterou ještě můžeme pokapat sojovkou.

Ingredience
12 závitků:
Směs libovol. hub (i Hlíva) 150 g
Mleté maso (i krůtí) 500 g
Cibule 1
Mrkev 1
Vegeta 1 lžíce
Sladká paprika 2 lžičky
Sůl, pepř, kmín
(Rýžový papír)
Omáčka na namáčení:
Rybí omáčka 2 lžíce (k dostání u Vietnamců v potravinách)
Cukr 2 lžíce
Ocet 1 lžíce
Voda 1 sklenička
Česnek 2 stroužky
(Chilli)