Nejdříve podusíme houby a necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme houby, mrkev nastrouhanou na jemno,
cibuli nakrájenou na jemno, petrželku a koření a promícháme.
Připravíme si velký talíř, na který nalijeme vodu. Rýžový papír namočíme z obou stran ve vodě, položíme vedle na rovnou plochu a do dolní části
papíru dáme kopeček náplně (viz obrázek) a spodní okraj přes náplň ohneme. Pak přeložíme pravý okraj (viz. obrázek), levý okraj a zarolujeme do konce.
Závitky vyskládáme na tác kousek od sebe, rády se k sobě lepí. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme k nim omáčku, ve které si je namáčíme nebo s ní závitky poléváme. Příprava omáčky: všechny suroviny smícháme,
přidáme prolisovaný česnek a dáme každému do mističky vedle talíře. Závitky podáváme s rýží, kterou ještě můžeme pokapat sojovkou.
|