| 
 Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín, osolíme a přelijeme troškou vody.
Uvedeme do varu a krátce podusíme. 
Kapra je lépe naložit 1-2 dny předem do oleje, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Ale můžeme použít i syrového. 
Každou porci dobře osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem.
Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami.
Přikryjeme poklicí a necháme dusit. 
Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily. Tepelně upravujeme asi 10-15 minut. 
Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, nebo lehkým bramborovým salátem. 
        |