Kapr na houbách
Náročnost: 1  (50 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Očištěné a omyté houby nakrájíme na větší kousky. Vsypeme je do kastrolu, přidáme drcený kmín, osolíme a přelijeme troškou vody. Uvedeme do varu a krátce podusíme.

Kapra je lépe naložit 1-2 dny předem do oleje, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Ale můžeme použít i syrového.

Každou porci dobře osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem. Rozehřejeme si olej v kastrolu s poklicí a vložíme připravené porce kapra. Zprudka osmažíme z jedné strany, otočíme a zasypeme podušenými houbami. Přikryjeme poklicí a necháme dusit.

Podle potřeby promícháme houby nebo přidáme trochu vody, aby se nepřipálily. Tepelně upravujeme asi 10-15 minut. Hotového kapra na houbách podáváme s vařenými brambory, nebo lehkým bramborovým salátem.

Ingredience
Směs hub 2-3 hrsti
Kapr 4 porce
Hladká mouka
Trocha Solamylu na obalení
Olivový olej
Sůl, pepř, kmín