Vepřová panenka na kari
Náročnost: 1  (55 min.) Originál: vareni.cz vareni.cz
Postup
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu promícháme s hladkou moukou.

Na horkém oleji zprudka opečeme vepřovou panenku dozlatova, pak ji přendáme do pekáčku a zakrytou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme kari a za stálého míchání necháme koření zpěnit. Pak vmícháme houby, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme, dokud nebudou houby zcela měkké. Nakonec omáčku zjemníme smetanou smíchanou s hladkou moukou a vše ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme kari omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou je rýže, špecle, hranolky atd.

Ingredience
Směs hub 400 g
Kari 1-2 lžíce
Smetana 200 ml
Vepřová panenka 600 g
Cibule 1 ks
Česnek
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl, pepř
Olej
Vývar