Vepřová panenka se Žampiony
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Panenku očistíme, pokrájíme na plátky a lehce naklepeme (stačí rukou). Osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat z obou stran dozlatova.

Hotovou vyjmeme a do výpeku nalijeme sterilované Žampiony (plátky i s nálevem). V trošce vody (1/2 dcl) si rozmícháme cca lžičku solamylu a vlijeme do pánve k Žampionům. Necháme krátce provařit, ochutíme sojovkou (vegetou) dle chuti.

Na talíři přelijeme panenku žampionovým sosem. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovou oblohou nebo s pečivem. Použít můžeme i čerstvé Žampiony - ty očistíme, pokrájíme, ve výpeku orestujeme, zalijeme vodou...

Ingredience
Nakládané (i čerstvé) Žampiony
Vepřová panenka
Olej
Solamyl na zahuštění
Sůl, pepř, drcený kmín
(Sojová omáčka)