Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání
na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky.
Vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak.
Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá.
Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout.
Nakonec směs podle potřeby dochutíme, posypeme nasekanou natí a podáváme s
brambory, hranolkami, špagetami nebo i s bagetou.
|