Čočková s houbami
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme čočku a chvilku podusíme. Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme ji k čočce a ještě asi 3 minuty podusíme. Přilijeme vývar a vaříme 15 minut.

Houby si nakrájíme na tenké plátky a pět minut je smažíme na zpěněném másle. Kerblík si natrháme na lístky a dáme stranou. Do polévky vmícháme smetanu a protlak. Uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme kari.

Ochucenou polévku rozmixujeme a nalijeme do talířů. Před podáváním ozdobíme plátky hub a listy kerblíku.

Ingredience
Směs hub 350 g
Cibule 1 větší
Olej 3 lžíce
Čočka (červená i jiná) 200 g
Zeleninový vývar 1 1/4 l
Máslo 20 g
Kerblík 1 svazek
Smetana sladká 100 g
Rajský protlak 1 lžíce
Sůl, pepř, lžička kari