Kulajda
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Nakrájíme cibuli na kostičky, houby a brambory na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vroucí vodou a rozmícháme (vody podle velikosti hrnce, asi 1-2 litry).

Uvedeme do varu, přidáme houby a brambory, osolíme a necháme povařit asi 20 minut až jsou brambory měkké.

Poté vlijeme kefír nebo zakysanou smetanu, zamícháme a již nevaříme. Přidáme hrst kopru, dosolíme, případně dokyselíme octem. Můžeme přidat vařené vejce, nebo jen tak rozkvedlat syrové v hotové horké polévce.

Ingredience
Směs libovolných hub
Brambory 3
Kefír nebo zakysaná smetana
Cibule 1
Hrst kopru
Mouka 2 lžíce
Kousek másla
Vejce
Sůl, pepř