Hadovka smrdutá v těstíčku
Náročnost: 2  (30 min.) Originál: toprecepty.cz toprecepty.cz
Postup
Hadovky jsou použitelné pouze jako mladé, ještě neprasklé koule. Zbavíme je opatrně nožíkem vrchní ochranné bílé slupky a zbytku slizkého hlenu, který pak spláchneme na WC. Zůstanou nám nazelenalé, čisté, kulaté malé míčky potažené jemnou vláknitou síťkou bílé barvy, tu neodstraňujeme. Houbičky pak na prkénku nakrájíme na slabší plátky silné asi 3-4 mm.

V misce vytvoříme těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky a Vegety. Ponoříme do něj smrdutky a v rozehřátém oleji je na pánvi opečeme, asi 2 min. z každé strany. Mají jemnou chuť, která se podobá pstruhovi.

Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo rozmanité pečivo. Můžeme přidat i hořčici nebo tatarku.

Ingredience
Hadovka smrdutá 6 ks
Vejce 2 ks
Hladká mouka 1,5 lžíce
Směs koření (Vegeta atd.) půl lžičky
Olej