Vepřový steak s houbovým salátem
Náročnost: 2  (35 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Maso okořeníme, přidáme nasekané bylinky a prudce restujeme na oleji cca 4 minuty z každé strany. Dáme na talíř, přikryjeme druhým talířem a necháme stát.

Do čisté pánve dáme rozpustit máslo, přidáme houby, kmín, pepř, sůl a vypražíme je do houbových škvarečků (do křupava). Když jsou hotové, přihodíme papriky nakrájené na proužky, česnek na slabé plátky a pórek na kolečka. Lehce prohřejeme, přidáme na pánev maso, promícháme a servírujeme. Nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Jako příloha jsou vhodné opékané brambory, ale i např. chleba.

Ingredience
Směs libovolných hub
Vepřová kotleta bez kosti
Pórek
Česnek
Olej, máslo
Papriky 3, i různé druhy
Sůl, kmín, pepř, bylinky
Sýr na posypání
Bylinky: šalvěj, tymián, bazalka...