Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata
a přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu. Nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme a opepříme. Zaklopíme a dusíme za občasného promíchání
do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy.
Přidáme pokrájený květák, promícháme a směs nasypeme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí,
zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova.
Další možností je houbovou směs nezapékat. Květák v ní prohřejeme a přidáme vejce, která za stálého míchání necháme srazit.
Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem. Nastrouhaným sýrem také nic nezkazíme.
|