Hlíva s květákem na mozeček
Náročnost: 1  (1:15 hod.) Originál: recepty.cz recepty.cz
Postup
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata a přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu. Nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme a opepříme. Zaklopíme a dusíme za občasného promíchání do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy.

Přidáme pokrájený květák, promícháme a směs nasypeme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí, zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova.

Další možností je houbovou směs nezapékat. Květák v ní prohřejeme a přidáme vejce, která za stálého míchání necháme srazit.

Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem. Nastrouhaným sýrem také nic nezkazíme.

Ingredience
Hlíva (možno i jiné) 200 g
Květák 350 g
Cibule 1
Česnek 2 stroužky
Olej (máslo)
Anglická slanina 150 g
Vejce 4 ks
Mléko 50 ml
Bylinky na ozdobu
Sůl, pepř