Houbový perkelt s noky
Náročnost: 2  (40 min.) Originál: nahoubach.cz nahoubach.cz
Postup
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní kousky houb a ještě chvilku smažíme. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme troškou vody. Papriky, česnek a rajčata pokrájíme a přidáme k houbovému základu. Necháme vařit.

Mezitím připravíme těsto těsto na noky. Rozmícháme všechny suroviny, hrubé mouky dáme tolik, aby se noky daly protlačovat přes haluškovač. Protláčíme je do vařící osolené vody, vaří se chvilku. Hotové scedíme a i s krájenou petrželovou natí vmícháme do houbového perkeltu.

Ingredience
Perkelt:
Směs hub 600 g
Papriky 3
Cibule 3 větší
Rajčata 3
Česnek 2 stroužky
Sladká paprika mletá
Petrželová nať
Olej (sádlo)
Sůl, pepř
Noky:
Hladká mouka 2 lžíce
Hrubá mouka trocha
Vejce 2
Voda 100 ml
Sůl