Na drobno nakrájené houby povaříme ve slané vodě asi 10 min.
Na pánvi zpěníme cibuli a přidáme k ní okapané houby. Chvíli podusíme s minimem vody. Přidáme houbové koření a pepř a necháme vychladnout.
Mezitím v míse rozbijeme vejce a trochu jej metličkou rozšleháme. Přidáme na malé kousky nalámané suchary,
zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.
Nakonec přidáme houby, ostatní koření a droždí. Dobře prohněteme a větší kusy sucharů ještě rozdrobíme.
Hmotu vlijeme do libovolné formy, vymaštěné olejem a vysypané strouhankou.
Takto připravený cviboch necháme na teplém místě minimálně 30 minut nakynout a v troubě vyhřáté na 160-170 °C jej pečeme 50 minut až hodinu.
Necháme dobře vychladnout, nakrájíme a podáváme s červenou řepou nebo kyselou okurkou.
|