Houbový cviboch
Náročnost: 1  (2:10 hod.) Originál: receptyonline.cz receptyonline.cz
Postup
Na drobno nakrájené houby povaříme ve slané vodě asi 10 min. Na pánvi zpěníme cibuli a přidáme k ní okapané houby. Chvíli podusíme s minimem vody. Přidáme houbové koření a pepř a necháme vychladnout.

Mezitím v míse rozbijeme vejce a trochu jej metličkou rozšleháme. Přidáme na malé kousky nalámané suchary, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat.

Nakonec přidáme houby, ostatní koření a droždí. Dobře prohněteme a větší kusy sucharů ještě rozdrobíme. Hmotu vlijeme do libovolné formy, vymaštěné olejem a vysypané strouhankou.

Takto připravený cviboch necháme na teplém místě minimálně 30 minut nakynout a v troubě vyhřáté na 160-170 °C jej pečeme 50 minut až hodinu. Necháme dobře vychladnout, nakrájíme a podáváme s červenou řepou nebo kyselou okurkou.

Ingredience
Směs hub 400 g
Suchary 200 g
Mléko 400 ml
Vejce 5 ks
Česnek 2 stroužky
Cibule 1 ks
Droždí sušené 1 lžička
Vegeta 1 lžička
Petrželová nať 1 hrst
Houbové koření 1 lžička
Sádlo (olej)
Strouhanka na vymazání
Sůl, pepř