Použití: do smaženic, polévek, omáček, mladé exempláře se dají i sušit nebo nakládat
do octa. Jedná se v podstatě o kvalitnější a tužší odrůdu Hřibu žlutomasého.
Roste: červen - říjen, všechny druhy lesů.
Znaky: klobouk hnědý a většinou hladký. Třeň žlutý, místy do hněda s rýhovaným povrchem. Rourky žluté.
Přezdívky: Zajíc, Poddubník, Kožák atd.
Záměna
|
Hřib plstnatý |
Hřib žlutomasý |
Jedlost |
| Jedlý |
|
| Jedlý |
|
Třeň |
Žlutý, rýhovaný |
Žlutočervený, červený. Hladký |
Klobouk |
Hladký |
V mládí hladký, později popraskaný |
Pozn. |
Záměna je jen formální, obě houby jsou v podstatě dvě odrůdy téhož. |
|
|
Linky