Nejstarším způsobem konzervace hub pro pozdější použití je sušení. Dalším oblíbeným je nakládání do nálevů či do oleje nebo zamrazování. Méně známé je uzení hub nebo hlavně v Rusku používané kvašení. I koření je z hub výborné.
Název | Nároč. |
Čas | Orig. | Fotogalerie |
Houbová čalamáda | 2 | 1:05 hod. | ||
Houbové koření | 3 | 20 min. | - | |
Houbové matjesy | 2 | 1 hod. | ||
Houby bez nálevu | 3 | 2:40 hod. | - | |
Houby naložené v soli | 3 | 50 min. | - | |
Houby v nálevu (01) | 3 | 30 min. | - | |
Houby v nálevu (02) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (03) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (04) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (05) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (06) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (07) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (08) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v nálevu (09) | 1 | 1:10 hod. | ||
Houby v nálevu (10) | 2 | 1 hod. | ||
Houby v oleji | 2 | 40 min. | ||
Kvašené houby (01) | 2 | 1 hod. | ||
Kvašené houby (02) | 2 | 1 hod. | ||
Kvašené houby (03) | 2 | 1 hod. | ||
Marinované houby | 3 | 30 min. | ||
Sušené houby | 3 | 20 min. | - | |
Uzené houby | 3 | 20 min. | ||
Zamrazené houby | 3 | 20 min. | ||
Zavařená houbová pasta po italsku | 1 | 1:20 hod. |