Nedívej se na houby žaludkem, hlásají mykologové. Ale člověk je tvor od přírody poživačný, takže ani tak neocení dokonalý tvar a barevnou kombinaci Muchomůrky červené jako olezlého a ožraného Suchohřiba. Smaženice, polévka, pod maso, do octa, to jsou všeobecně známé kulinářské vymoženosti. Nicméně receptů je milion, lidská fantazie je nekonečná. Z hub se dají stvořit opravdové gastronomické skvosty, ale maso je maso, co si budeme povídat.
| Skupina | Příklady | 
| Guláše (10) |           ![]()  | 
      
| Konzervace (24) |           ![]()  | 
      
| Na topinky (7) |           ![]()  | 
      
| Nadívané (10) |           ![]()  | 
      
| Omáčky (21) |           ![]()  | 
      
| Pečené a zapékané (14) |           ![]()  | 
      
| Placky, lívance (7) |           ![]()  | 
      
| Pod maso (17) |           ![]()  | 
      
| Polévky (15) |           ![]()  | 
      
| Řízky (11) |           ![]()  | 
      
| Saláty (7) |           ![]()  | 
      
| Smaženice, směsi (27) |           ![]()  | 
      
| Těstoviny, rýže (13) |           ![]()  | 
      
| Záviny, koláče (7) |           ![]()  | 
      
| Ostatní (8) |           ![]()  |